Het Natuurlijk Genot

Tot rust komen in een natuurlijke omgeving

Kamer Klaproos
Kamer Goudsbloem
Kamer Klaproos
Kamer morgenster - Rolstoeltoegankelijk
Gemeenschappelijke ruimte
Multifunctionele ruimtes

Download hier de plattegrond

Plattegrond van Het Natuurlijk Genot

Gezond slaapcomfort

Om jullie een zo gezond mogelijk slaapcomfort te bieden hebben we natuurlijke materialen gebruikt in onze accommodatie. Elke ecologisch ingerichte familiekamer biedt ruimte aan 4 tot 5 personen.

De plafonds zijn geïsoleerd met cellulose en schapenwol, de muren zijn bepleisterd met leem.

Leem is een 100% natuurlijk en ecologisch verantwoorde grondstof. Daarnaast is leem vochtregulerend.

Hierdoor creëer je een gezond binnenklimaat.

Leem is tevens elektrostatisch neutraal en verlaagt hierdoor de elektro-smog in de slaapomgeving

De inloopdouches werden afgewerkt met kalkglanspleister. Dit is ook een natuurproduct met een unieke, eigentijdse uitstraling.

Het bed- en badlinnen is van 100% bio-katoen, de dekbedden zijn gevuld met zuivere schapenwol.

Gewoon zalig om onder deze dekbedden te slapen!

Slaap- en badkamers

Het Natuurlijk Genot beschikt over 4 ruime familiekamers van +/- 40 m², voorzien van eigen sanitair en alle comfort. De logies Klavertje Vier, Klaproos en Goudsbloem zijn even groot en identiek ingedeeld. Enkel de accentkleuren verschillen.

Elke logie heeft een groot tweepersoonsbed en een badkamer met toilet, lavabo en inloopdouche. De logie heeft nog een kamer met 2 éénpersoonsbedden, afsluitbaar met een toezichtsdeur. Er kan op aanvraag een derde éénpersoonsbed bij gezet worden.

De twee éénpersoonsbedden kunnen ook samengevoegd worden tot één groot tweepersoonsbed. Ideaal voor gezinnen en /of 2 bevriende koppels. In elke logie kunnen dus 4 (en eventueel 5) personen logeren.

Bij aankomst zijn de bedden reeks opgemaakt en zijn badlinnen, badjas, haardroger, zeep, douchegel, toiletpapier aanwezig. Zo hoeven jullie niet veel mee te sleuren van thuis.

 

Wij bieden jullie een zalige en gezonde nachtrust door de 100%-natuurlijke latexmatrassen, de dekbedden van zuivere schapenwol en de biokatoenen lakens. Alles van superkwaliteit!

 • Iedere kamer heeft een eigen terras met directe toegang tot de tuin.
 • TV met afstandsbediening
 • Vast internet en wifi aanwezig
 • Bed- en badlinnen
 • Haardroger, zeep en shampoo aanwezig

Op geen enkele kamer is het toegestaan om te roken. Ook huisdieren kunnen we niet toelaten.

De logies : Klavertje Vier, Klaproos en Goudsbloem

Ruime, ecologisch ingerichte kamer met knusse zithoek met 2 comfortabele fauteuils.

 • Eigen terras met zicht op de tuin
 • 1 tweepersoonsbed (180 cm breed)
 • 2 éénpersoonsbedden (kunnen apart of bij elkaar geplaatst worden)
 • Optioneel kan er een derde éénpersoonsbed bijgeplaatst worden.
 • Badkamer met inloopdouche, lavabo en toilet

De logie Morgenster

De logie Morgenster is de kamer die bekroond werd met het A- label, dus rolstoeltoegankelijk .

Deze logie is eveneens voorzien voor 4 personen, en alle comfort van de andere kamers is ook hier aanwezig. Op de gang hebben wij nog een tweede badkamer die rolstoeltoegankelijk is.

In de Morgenster kan op aanvraag een elektrisch verstelbare latenbodem geplaatst worden, indien dit voor onze gasten een comfortabeler verblijf kan bieden. Er is ook een liftrelax aanwezig. In de douche kan een hangzitje geplaatst worden, indien nodig.

PS : logie Goudsbloem en Morgenster zijn wifi-vrij ,voor de mensen die daar baat bij hebben. De vraag naar wifi-vrije slaapruimte krijgen we regelmatig.

Gemeenschappelijke ruimte

Jullie worden hartelijk ontvangen door Geert en/of Carine in de gezellige eet – en zitruimte van 100 m² met zicht op de ecotuin en het glooiend landschap van de Vlaamse Ardennen. Jullie ervaren hier al de rustgevende uitstraling van de natuurlijke inrichting van deze ruimte.

Muren van leem, (kurk-)vloer, eiken meubelen en een gezellige houtkachel voor de koude winteravonden. Voor de liefhebbers van een frisdrankje of de verschillende lekkere streekbiertjes hebben wij een honestybar. Supergezellig na een stevige wandel – of fietstocht of lekker ontspannend genieten (terwijl jullie kleine schatten aan het spelen zijn in de tuin), zittend of liggend in de comfortabele zetels.

TV, gezelschapsspellen en wi-fi aanwezig. Streekinfo, wandel- en fietsroutes liggen ter inzage. Wandel- en fietsnetwerkkaarten van de Vlaamse Ardennen zijn bij ons te koop. Ook info over tal van horeca-adresjes en winkels is voorhanden. Graag beantwoorden wij jullie vragen, zodat jullie verblijf in Het Natuurlijk Genot vlot en aangenaam verloopt.

De ingerichte keuken

(Alleen beschikbaar bij een verblijf als vakantiewoning.)

Tijdens het verblijf in vakantiewoning Het Natuurlijk Genot is de volledig ingerichte keuken ter beschikking. De keuken is voorzien van:

 • Koffiezet, waterkoker, keukenrobot en microgolfoven
 • 2 ovens, 1 fornuis met keramische kookplaten, vaatwasmachine
 • 2 frigo’s: 1 inbouwfrigo en 1 grote frigo van 60 cm breed (met vriesvak), ideaal voor grotere schotels
 • Keukenhanddoeken, vaatdoeken, afwas- en vaatwasproducten, enz. zijn ter beschikking

Je beschikt over voldoende bestek, borden, tassen, glazen, potten en pannen. Gemakkelijk, zo hoef je niet veel mee te brengen van thuis. Enkel jullie eten/ingrediënten, en eventueel dranken. Wij hebben ook nog een honestybar waar frisdranken en streekbiertjes ter uwer beschikking zijn (worden cash afgerekend bij het uitchecken).

Wij helpen jullie graag bij aankomst bij het vinden van alle nodige keukenbenodigheden.

De koude keuken

(Alleen beschikbaar bij een verblijf als vakantiewoning.)

Tussen de leefruimte en de warme keuken hebben wij nog een koude keuken met 2 hoge eettafels van 2 m lang om alle gerechten op voor te bereiden. De tafels kunnen verplaatst worden. Meer dan genoeg werkruimte op een ergonomische hoogte.

Vergaderruimte

We hebben nog een ruimte van +/-50 m² die multifunctioneel kan gebruikt worden als vergaderruimte, als fitness-/verzorgingsruimte voor sporters en voor workshops tijdens het verblijf in Het Natuurlijk Genot.

Je kan in Het Natuurlijk Genot zoveel dingen doen, beleven en organiseren, …. Hebben jullie een tof idee en weten jullie niet goed of dit in Het Natuurlijk Genot mogelijk is: mail ons gerust met jullie voorstel en samen bekijken wij of dit tijdens jullie verblijf te realiseren is.

Boodschappen doen

(Alleen beschikbaar bij een verblijf als vakantiewoning.)

Logeren in vakantiewoning Het Natuurlijk Genot heeft het voordeel dat jullie niet buitenshuis hoeven te gaan eten. Jullie kunnen alles klaarmaken in de keuken van de vakantiewoning of gewoon meebrengen of bestellen bij een traiteur ter plaatse. Wij helpen jullie graag verder indien nodig.

Wij hebben meerdere goede bakkers en beenhouwers op 2 à 3 km van het verblijf. Op 4 km ligt Oudenaarde, waar jullie al het nodige aan eten en drinken kunnen aankopen. Zeer gemakkelijk te bereiken. In Het Natuurlijk Genot kunnen jullie alle adressen en info bekijken.